lauantai 16. kesäkuuta 2012

"Hedelmöittyneisyystutkimus"

Ei kuoriutumisia vielä, mutta tein tässä mielenkiintoisen havainnon. Säätelin hiukan pönttökamerakuvien kontrastia ja kirkkautta, tuloksena seuraavanlaiset kuvat:

4.6., 2. haudontavuorokausi:
 16.6., 14. haudontavuorokausi:
Kuvia kannattaa klikata suuremmiksi, erottuu ehkä vähän huonosti. Mutta ensimmäisessä kuvassa munan päässä näkyy selvästi ilma-aukko, muuten muna on hyvin tasaisen värinen. Toisessa kuvassa taas munassa on tummia ja vaaleita alueita epätasaisesti pitkin munaa.

Muutokset näkyvät parhaiten munissa, jotka ovat kauimpana lentoaukosta, sillä lentoaukon valo tietenkin hämää. Munan vaaleimmat (pyöreät) kohdat johtuvat lentoaukon ja pönttökameran heijastuksista, mutta jos katselee tuota harmaata massaa, siinä voisi erottaa eri sävyjä.

En tiedä, pitääkö tässä nyt mikään paikkaansa, mutta ihan mielenkiintoista oli tehdä tällainen epävirallinen "tutkimus". Odotellaan kuoriutumisia, jos niitä tulee...

EDIT: Nyt kun katselen pönttökamerakuvaa vielä videona, huomaan pieniä muutoksia noissa harmaissa alueissa, tasaista "sykkimistä", ikään kuin sydän... tai sitten alan ihan tosissani tulla vainoharhaiseksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti