keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Siepontappovideo

Sain lopultakin videon editoiduksi, työtä se kyllä jonkin verran teetti tehdä muun kiireen ohella.

Video on raaka ja raa'aksi sen tekee juuri se, että kaikki on täyttä totta. Video ei kuitenkaan kerro läheskään kaikkea. Oikeasti koko tapahtuma kesti lähes neljä tuntia ja todellisen käsityksen siitä saisi vain katsomalla tuon nelituntisen videon. On siis sanomattakin selvää, että kymmeneen minuuttiin ei mahdu tuosta kaikesta kuin pieni murto-osa.

Hiukan inhimillistäen voisi sanoa, että tintti oli oikein päättänyt eliminoida kirjosiepon lopullisesti. Sieppo pyrki useastikin pakoon, mutta tintti ei päästänyt. Jos se vähänkin liikkui, tintti hyökkäsi heti sen kimppuun.

Siepon kuolema oli hidas ja tuskainen. Loppuvaiheessa se vain oli paikallaan, haukkoi henkeään ja kouristeli, sitten kuoli. Vakinaaras oli tosiaan tuo sinitiainen, joka sen tappoi, vakikoiras ei puuttunut peliin ollenkaan.


Tapahtuma kuuluu luonnon normaaliin kiertokulkuun, mutta vain ja ainoastaan pönttökameran ansiosta tämä ainutlaatuinen materiaali on nyt kaikkien katsottavissa. Tässä se on:

5 kommenttia:

  1. Ainutlaatuista materiaalia. Olisin vielä kysynyt, jatkoiko sinitiainen haudontaa sen jälkeen, kun kirjosieppo oli kuollut, vai poistuiko tiainen pesältään? Pesiminen olisi ollut varmasti hankalaa, ellet olisi poistanut sieppoa pöntöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinitiaisethan aloittavat hautomisen vasta, kun kaikki munat on munittu :) siihen asti ne keräilevät voimia ja käyvät vain harvakseltaan katsomassa, että munat ovat kunnossa. Poikanen ei lähde kehittymään ennen hautomisen aloittamista (mutta muna säilyy elinkelpoisena) ja näinollen kaikki kuoriutuvat yhtä aikaa, mikä minimoi kokoeron aiheuttamat riskit.

      Mutta joo. Luulen kyllä, että tintti olisi aikanaan aloittanut hautomisen ihan normaalisti sieposta huolimatta, tuskin olisi munia sen takia hylännyt. Siepon mätänevä ruumis olisi kuitenkin melko varmasti levittänyt poikasiin (ja emoon) tauteja.

      Ainutlaatuista materiaalia todella! Mitähän kaikkea menettäisin ilman pönttökameraa?

      Poista
  2. Äh, tiesin kyllä periaatteessa tuon hautomistaktiikan, mutta jostain syystä muotoilin kysymykseni noin oudosti. :) Tarkoitukseni olin siis kysyä, vaikuttiko kuollut vihollinen pöntössä olemiseeen - palasiko se vielä normaalisti pesälle verityön jälkeen ennen kuin poistit siepon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan tintti näkyy tehneen pöntössä nopeita käyntejä todella usein siepon kuoleman jälkeen. Tarkisteli varmaan, että sieppo oli varmasti kuollut. Poistettuani siepon, käynnit harvenivat taas selvästi.

      Poista
  3. Mielenkiintoista löytää yhä uutta pönttö-videomateriaalia. Itse olen onnistunut tallentamaan käpytikan tekemän poikasryöstön:

    http://youtu.be/exkt5LmVNhA

    VastaaPoista